Blog Pychotka
podkład pod tort gruby
Akcesoria kuchenne

Podkłady pod tort: rodzaje i kształty jednorazowych podstawek na ciasta

Podkład pod tort gruby jest powszechnym wsparciem w opakowaniu dla ciast. Taca na ciasto jest głównie używana do mocowania ciasta i może chronić kształt ciasta. Poniżej znajduje się kilka informacji na ten temat.

Jakie rodzaje podkładki pod tort można znaleźć w sklepach?

Zgodnie z różnymi zastosowaniami, istnieją trzy rodzaje podkładki pod tort: jednowarstwowa taca na ciasto, dwuwarstwowa taca na ciasto (znana również jako trójwarstwowe pudełko faliste) i wielowarstwowa taca na ciasto. Istnieje wiele rodzajów produktów w grupie, takich jak prostokątne, kwadratowe, okrągłe, trójkątne podkłady pod tort itp.


Podkład pod tort gruby wykonany jest z materiałów spożywczych, które nadają się do recyklingu, są przyjazne dla środowiska i bezpieczne w codziennym użytkowaniu. Przeszedł test FDA. Powierzchnia papierowej tacy na ciasto może być pokryta błyszczącą lub matową laminacją, aby zapewnić delikatny wygląd.

Najpopularniejsze kształty, jakie mają podkłady pod tort

Podkłady pod tort służą do wyrobu wszelkiego rodzaju ciast, a najpopularniejsze z nich są okrągłe, kwadratowe i w kształcie serca. Może być używana do przechowywania w lodówce i może być podgrzewana w piekarnikach. Papierowa tortownica wykonana jest z papieru spożywczego i nie zawiera szkodliwych substancji. W porównaniu z tradycyjną plastikową tortownicą jest znacznie bardziej przyjazna dla środowiska i higieniczna, i jest bardzo odpowiednia do sprzedaży w supermarketach lub sklepach internetowych. Można ją bez problemu kompostować.