Blog Pychotka
Wnętrza kuchenne Wyposażenie gastronomi

Podstawowe wyposażenie piekarni

Wczesne poranki, ręcznie wyrabiane ciasto, unoszący się w powietrzu zapach świeżych wypieków – założenie własnej piekarni przemawia do każdego smakosza. Prowadzenie dobrze prosperującej piekarni wiąże się jednak z czymś więcej niż pasją do pieczenia. Wymaga również umiejętności i odpowiednich elementów wyposażenia piekarni, aby praca była wykonywana prawidłowo każdego dnia.

Eksperci branży gastronomicznej zalecają posiadanie kilku niezbędnych elementów wyposażenia, aby piekarnia mogła odnieść sukces na sukces. Jako wyposażenie piekarni wyróżniamy tutaj:

Miksery

Miksery to podstawa produktywnej piekarni. Duży mikser do ciasta, mikser emulsyjny z nasadkami do trzepaczki i miksery nablatowe są zwykle uważane za niezbędne.

Piekarnik

Różne piekarnie będą miały różne piekarniki w zależności od tego, co zamierzają zrobić. Piece z kamiennym blatem pozwalają produkować niesamowite pieczywo a piece konwekcyjne są dobre do ciast i ciasteczek.

Drobne artykuły

Oprócz niezbędnych rzeczy, takich jak szpatułki, łyżki i miski do mieszania, będziesz potrzebować także noży do ciasta, końcówek do lukru i przesiewaczy do mąki. Rozsądnie jest zrobić listę, aby nic nie zostało zapomniane.

Produkty najwyższej jakości

Barwnik naturalny w proszku czerwonySuche składniki to podstawa wielu wypieków. Jednak trzeba pamiętać, że nie tylko one są składnikami pozwalającymi tworzyć piękne i smaczne wypieki. Podstawą w wielu piekarniach są barwniki spożywcze w proszku. To właśnie dzięki nim można tworzyć unikatowe, kolorowe ciasta czy torty. Barwnik spożywczy w proszku to składnik dodawany do wszystkich słodkich wypieków. Barwniki w proszku umożliwiają uzyskanie dowolnego koloru, uatrakcyjniając tym samym wypieki.