Blog Pychotka
Smakowite przepisy na jajka faszerowane
Przygotowanie jedzenia

Smakowite przepisy na jajka faszerowane na Wielkanoc

Zacznij swój posiłek od przystawki, która jest stworzona na święta. Te faszerowane jajka są przepyszne. Dodaj do nich różne kombinacje, aby Twoja wyobraźnia działała, a kubki smakowe Twoich gości się cieszyły. Jajka faszerowane przepis mogą być w pikantnej, jak i łagodnej odsłonie.

Jajka w pikantnej odsłonie

Świeże, ugotowane na twardo jajka mogą być kłopotliwe w obieraniu, ale gotowanie na parze to ułatwia. Możesz ugotować jajka i przygotować nadzienie dwa dni wcześniej, ale z napełnieniem białek poczekaj do dnia, w którym planujesz je podać. Umieść jajka w dużym rondlu i przykryj wodą. Przenieś na kuchenkę na dużym ogniu, aż woda zacznie wrzeć. Gotuj przez minutę, przykryj pokrywką i zdejmij z ognia. Pozostaw na 10 minut, a następnie odcedź i przenieś do kąpieli lodowej. Obierz jajka i odłóż na bok. Pokrój jajka na pół. Wyjmij żółtka i przenieś do średniej wielkości miski. Dodaj majonez, masło, musztardę, sok z ogórków, cukier, sól, pieprz i sos Tabasco. Użyj łyżkę, aby dobrze wymieszać. Nałóż łyżką nadzienie do każdego białka. Posyp papryką i bekonem. Jeśli chcesz, nałóż na wierzch mały plasterek słodkiego ogórka korniszona.

jajka faszerowane na wielkanoc

Jajka faszerowane na Wielkanoc

Jajka faszerowane – pomidory suszone z awokado. Usuń ugotowane żółtko i dodaj do miski miksera wraz z awokado i sokiem z limonki Rozgnieć widelcem, aż uzyskasz pożądaną konsystencję. Wymieszaj z posiekanym szczypiorkiem i suszonymi pomidorami. Nałóż łyżką masę z powrotem do jajek. Jajka z kwaśną śmietaną. Wyjmij ugotowane żółtko i dodaj do miski do wraz z kwaśną śmietaną, majonezem i musztardą. Wymieszaj widelcem, aż uzyskasz pożądaną konsystencję. Nałóż łyżką masę z powrotem do jajek i udekoruj szczypiorkiem. Jajka z hummusem. Wyjmij ugotowane żółtko i dodaj do miski miksera wraz z hummusem i musztardą. Wymieszaj widelcem, aż uzyskasz pożądaną konsystencję i gotowe! Jajka z tuńczykiem. Wyjmij ugotowane żółtko i dodaj do miski miksera wraz z tuńczykiem, cebulą i majonezem. Wymieszaj widelcem, aż uzyskasz pożądaną konsystencję. Łyżeczką nałóż masę z powrotem do jajek. Udekoruj posiekaną kolendrą.