Zamrażarka szokowa – nowoczesna technologia w służbie gastronomii
Zamrażarka szokowa to urządzenie zapewniające pełne bezpieczeństwo przygotowanych potraw oraz niebywałą oszczędność czasu. Dysponując tego rodzaju sprzętem można w krótkim czasie zamrozić potrawy, dzięki czemu zachowają swoją pierwotną jakość, aromat i walory smakowe. Ponadto szybki cykl zamrażania gwarantuje, że w przechowywanej żywności nie zdążą namnożyć się chorobotwórcze bakterie, niezwykle groźne dla zdrowia spożywających rozmrożone dania.
Zamrażarka szokowa – mechanizm działania
Mechanizm pracy zamrażarek szokowych polega na ekspresowym mrożeniu potraw o temperaturze 90 stopni Celsjusza do temperatury na poziomie nawet – 18 stopni. Urządzenia tego typu wykorzystują najnowocześniejsze technologie, w tym sondy termiczne oraz program Wifi supervizor. Dzięki sondom możliwy jest dokładny pomiar temperatury zamrażanego dania. Z kolei specjalnie opracowany program pomaga zdalnie komunikować się ze sprzętem, aby na bieżąco kontrolować parametry jego pracy. Można także korzystać z automatycznego trybu zamrażania, który uruchomi się bez udziału człowieka natychmiast po zakończeniu cyklu zamrażania szokowego. Ogromnym atutem zamrażarek szokowych jest możliwość ich personalizacji. Urządzenia pozwalają na zapisywanie ustawień dopasowanych do indywidualnych potrzeb bądź preferencji użytkowników.
Zamrażarki szokowe – niezbędnik w każdym lokalu gastronomicznym
Bezpieczne zamrażanie i przechowywanie zamrożonych potraw powinno stanowić priorytet właściciela punktu gastronomicznego. Stąd warto, aby zamrażarki szokowe z GastroNet24 znalazły się w wyposażeniu każdego lokalu serwującego posiłki – zarówno na miejscu, jak i na wynos. Urządzenia te znajdą zastosowanie w:
- restauracjach,
- barach szybkiej obsługi,
- stołówkach,
- domach weselnych,
- firmach oferujących catering.